Reiseblogg fra Travellerspoint

Paaskefeiring

Mukdahan, Thailand

P3220712.jpg
Solnedgang i den rette siden av byen

Forst vil jeg begynne med aa fortelle litt om mine opplevelser paa Mukdahan Vestkant. Grunnen til valg av navn er ikke mer komplisert enn at det her ligger det to nye og praktfulle hus.. Jeg startet likegodt feiringen av den store Paaskehoytiden med aa flytte inn paa Mukdahan Vestkant. Det vil si at jeg fikk laane huset til Familien Tveten noen dager, for jeg like godt flyttet over til naboen, Familien Sorheim og ble der noen dager og. Du saa deilig.. De har vanlig dusj.. stort bad, som ikke blir vaatt naar en dusjer ... tv, opptil flere..( med ulik standard.. MEN... ingen flatskjerm.).. dvd spillere.. musikk anlegg og masse norske boker og blader. Sist men ikke minst, de har Internett tilgang! For en luksus. Og du som jeg koste meg!!! Jeg fikk sett en del film og hort paa musik og lest blader som har vert rene balsamen for sjelen. I "mitt" hus har jeg verken Tv, internett eller musikk anlegg, saa blir mye tid til lesing:).

Langfredag..
ble jeg invitert til Paaskelusnj, vett ikke kor vanlig dette er men kankje en Thai tradisjon aa feire Langfredag?! Ikke vett jeg... Jeg ble invitert til mine gode naboer paa den rette siden av byen der det ble servert kjempegod lunsj. Fikk hjemmelaget grove rundstkker. Er dere klar over hva slags luksus det er.. aa ha grovt mel?!Melet kom helt fra Norge.. Det sier vel sitt!!! Og gleden var stor, til og med i mine oyner. De minnet meg saann om mammas grove rundstykker.. Saa gode.... Tror jeg klarte aa smekke i meg 4 stykker for jeg maatte ta en kunstnersik pause.. Gikk da over til fruktfatet..:)

Senere paa dagen ble jeg med Familien Tveten og Familien Heggernes ned til Mukdahna Midtby.. De drev aa rigget opp til en musikk festival som skal veare i byen en ukes tid, saa dit skal jeg ta turen en av de neste dagene. De hadde faatt opp ett lite tivoli, noe som er stort i denne delen av landet. Det endte med at jeg fikk hoppet meg god og svett sammen med barna paa ett hoppeslott. Vett ikke hvem som koste seg mest.. Vi rant ned med skjortet mitt flaggrende til alle kanter.. Litt av ett syn med andre ord:) De hadde og fisker som en kunne fiske etter. Lettelsen var stor i da ingen av barna klarte aa fange noen av fiskene. Det viste seg at de de klarte aa fange, skulle en faa lov til aa ta med hjem...

GOOD PAASKE!

Skrevet av Kinestur 18:31 Arkivert i Thailand Kommentarer (1)

Nye smakserobringer!

Mukdahan, Thailand.

sunny

Jeg kan igjen informere at min "lille" liste begynner aa bli litt lenger...At jeg smaker paa litt av hvert er jo bare en selvfolge.. Jeg er jo glad i MAT!

Paa vei til kveldsmarkedet stoppet Lek og jeg hos Satad og Marit. Der var de visst i full gang med aa grille en kalv.. eller veldig ung ku.. (om jeg forstod riktig). Og for jeg visste ordet av det var jeg invitert paa mat. Noe som passet meg helt ypperlig siden jeg egentlig var paa vei til markedet for aa kjope litt mat. De satt paa sementplattingen bak huset og drev og skar opp kjott etterhvert som det ble ferdig. Til en forandring var det mer kjott en flesk paa disse stykkene, saa jeg maa bare si at jeg abselutt likte det jeg stappet inn i "brodboksen". Etterhvert kom det en hel liten fulg.. knapt storre en en spurv paa denne delefjola. Satad hadde tydeligvis hvert ute med spretterten og naa hadde denne lille fulgen vert en tur paa grillen. Bein, vinger og hodet var fremdels intakt, saa det var ikke tvil om hva vi spiste..:) Alt ble spist med unntak av hodet.. ved siden av risen stod det en bolle med svart aktig gorr. Den inneholdt chilli og annet gronnsaker og krydder, og var uten tvil i slekt med utallige varrianter av "Thai- sop- i- hop". Etter aa ha sett at alle dyppet kjottet i dette uberskrivelige sausen tok jeg mot til meg og gjorde som de andre.. Lek smiler stort og sporte meg "Likte du det?!" Jeg har naa kommet saa langt at jeg torr og svare earlig og sa at det var saann passe... Jeg har spist mat som baade smaker bedre og vondere... Saa smiler Lek og sier... "ku beasj" og peker paa skaalen. Det gaar noen nanosekunder for jeg egentlig forstaar hva hun vil fram til.. og prover forst aa fortrenge det hun sier.. Men stemmer folkens jeg har naa dyppet deilig kukjott i ku beasj...har alldri trodd at folk spiste ku beasj.. Men det gjor de tydeligvis... Og maa inromme at jeg er ikke helt venn med tanken at jeg har spist beasj.. tynn flytende beasj... som attpaatil var helt raa... Visste dere at beasj rimer paa easj?!

Jeg sier at det er godt at magen min er god og solid, den har tydeligvis god bakterietolleranse.. AMEN FOR DET!!! :)

Noen som topper dette?!

Glad i dere...

KLem

Skrevet av Kinestur 16:17 Arkivert i Thailand Kommentarer (1)

Sommer kommer.. sommer kommer

Mukdahan, Thailand

sunny 42 °C

"Sommer kommer,
sommer kommer,
sol og regn og latter og sang...
sol og regn aa latter: Hahaha
latter, sol og sang..."

Jeg kan naa endelig informere om at sommeren er kommet til Mukdahan!! Vi har i dag 40 grader.. Noe jeg vil si er bevis nok for at sommeren er her.. Som dere vett har vi veart plaget med kulde.. huttrende, bitende kulde.. ( oki vi var nedi 8 grader...) , noe som har veart meget uakseptabelt.. Men naa folkens.. er livet i sin skjonneste orden.. Naa svetter en bare en gaar utenfor doren og 30 grader virkser som en meget svalende og deilig temperatur.. Ellers har jeg da innviet air con'en, og gaa mer en 100 meter er nesten helt uaktuelt..Til og med mine smaa firbeinte "venner" har klart aa roer seg ned...Vi kan naa nesten gaa forbi hvernadre uten aa knurre... (ikke verst)

Jeg har klart aa forville meg til aa delta paa aerobic.. Det er faktisk meget populeart her blandt store og smaa damer.. gamel som unge...En hver by eller tettsted har aerobic paa en eller annen plass.. helst i en park med en eller flere instruktorer og med ett mer eller mindre deltagnede "trimmere".. Bare se for deg en hel gjeng.. alle i synkronisserte og i takt.. Paa mange maater i en slags harmoni med hverandre.. Musikken strommer ut av hoytelerene og sammen legger de bak seg den ene ovelsen etter de andre... Midt oppi dette finner du utskuddet.. personen som prover saa godt han kan, men faar det ikke til.. Naar de andre snur seg til venstre er denne personen paa god vei til hoyre.. Dette utskuddet stempelet.. passet fint til meg!! Mens de andre fulgte alt saa lett som bare det, hadde du meg som hadde mer enn nok med aa bare folge fottrinnene, armene kunne du bare glemme. At de jeg var sammen med holdt paa og faa latterkrampe.. fordi jeg var saa grasios i bevgelsene.. kan ikke jeg noe for. Noen har bare mer talent til dette mer enn andre... Saann er det bare!! Du kan forresten bare glemme og folge takten til musikken, fordi ingen folger den. Her er det bare aa finne seg ett yndig offer og glo paa denne personen hele timen.. Frebrilsk prove aa kopiere denne personen sine bevegelser (forhaapentligvis er hun god)...De som og setter pris paa raske endringer.. kan jeg sterkt anbefale aerobic... De faa gangene jeg kom inn i det.. ble jeg kry... fryktelig kry.. der ja.. der bytta instruktoren trinnene... Saa naar de andre var paa vei til venstre.. var jeg paa min vei til hoyre.

Jeg sier naa bare:
"Bare do fisk folger strommen"

.

Skrevet av Kinestur 15:47 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

En Hærlig Helg, Del 2

Mukdahan, Phibun og Ubon, Thailand

sunny 31 °C

P3090688.jpg
Brudeparet...Bruden ei god vennine med Moonoy

Allerde for jeg reiste avgårde visste jeg at Moonoy skulle i Bryllup. Det tok meg derimot hele Fredagen og så og si hele Lørdagen før det endelig gikk opp for meg at og jeg skulle veare med på denne festen. Vi satt på den lokale kaffen.. vil tro det bare er en i en slik storby som dette her (ironi her ja).. Og satt og prøvde å snakke sammen på ThaiEngelsk. Jeg snakket om hvordan jeg skulle komme meg til Mukdahan neste dag..Og jeg bare så at Moonoy stusset litt på det jeg sa.. Jeg hadde fått det for meg at vi skulle kjøre til Ubon sammen, og derfra splitte lag, og var derfor litt intresssert i når vi skulle reise.. Skal si det gikk mange tanker i hodet mitt når jeg begynte å fatte omfanget av misforståelsen.. Ikke nok med at hun hadde invitert meg med i Bryllup... hadde jeg noen finklær med? Nei.. Hadde jeg med flere skift.. Nei det siste satt jeg i.. og tro du meg det luktet ikke Blenda lenger eller såpemiddel mer.. Da begynte det og å gå opp for meg at vi hadde vert i Ubon , der hun hadde kjøpt gave til denne vennina som skulle gifte seg.. og slengt ut kommentarer som " Her kan du kjøpe noe ...". Da hadde jeg bare sett på henne og sagt.. "Jeg vett ikke hva jeg vil ha..."

Det endte med at vi sumfarte byen for åpne klesbutikker på en Lørdagskveld..Utvalget var ikke rare greiene, så vi eller rettere sagt jeg endte tomhendt etter vi hadde vert i dem alle. Hun pløyde igjennom klesskapet til sin søster og sitt eget på jakt etter klær til meg.. Jeg fikk lånt meg ett helt antrekk inkludert finsko som var 2 nr for store.. Egentlig helt og holdent på ekte Thai vis.. da de fleste som selger sko ofte bare har en størrelse.. Skal du ha sko.. må du kjøpe den de har.. Sånn er det bare med den saken. Så Søndag morgen ankom vi bryllupet.. Kjønnheten og udyret.. ler..
Det var en buddistisk sermoni, og da vi kom inn satt paret selv og ble veldignet eller noe i den duren av en haug med munker... Etterpå ble det mat til alle.. Vi endte på kjøkkengulvet sammen med brudeparet og spiste maten sammen med de. Etterpå var det en ny sermoni der brudgommens foreldre betalte (kanskje på vegne av brdugommen) brudepris.. I dette bryllupet var det visst 100.000 Bath... En takk til brudens forledre og økonomisk godtgjørelse for å ha forstret opp, og lagt ut for henne helt til nå. Brudgommens mor var Moonoys tidligere Engelsk lærerer, så jeg fant noen som kunne snakke engelsk. Det endte med at jeg ble invitert bort til deres bord for å spise sammen med dem. Og hun forklarte meg litt om de ulike sermoniene og skikkene. Rett før vi dro bandt vi penger i en hvit tråd og bandt den på hånleddet til bruden eller brudgommen mens vi ønsket deg god hele, lykke, penger med mer.

På vei hjem til Mukdahan lå jeg og sov.. Utrolig godt... Jeg har hatt en knall helg. Og er utrolig takknemlig for at jeg får veare med og oppleve så mye. Og få møte så mange flotte mennesker!!!

Glad i dere der hjemme og ;)

KLem

P3090698.jpg
Ei lita jente ber under en sermoni

Skrevet av Kinestur 19:49 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

(Innlegg 21 - 24 av 101) « Side 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 .. »