Reiseblogg fra Travellerspoint

En Hærlig Helg, Del 1

Mukdahan, Phibun og Ubon, Thailand

sunny 33 °C

Torsdagkveld inviterte Moonoy meg til Phibun,( en av språklærerene på språkskolen). Og en slik mulighet lar jeg ikke gå ifra meg, så jeg takket ja og har nå vert på en meget fin og innholdsrik tur.

Apropo mat... viser til tidligere blogginnlegg, og jeg kan nå krysse av gris.. Oki gris er kanskje ikke noe nytt, men det er første gang jeg spiser store fettklumper med svidd hår på... og for å ikke snakke om deilige tarmer. Stemmer vi snakker grisetarmer...De var godt kryddret og meget sprø, så sånn smaksmessig var de ikke så verst..Kan faktisk anbefale det...

P3080526.jpg
"Verdens mest vannførende foss...?!"

Men tilbake til min lille utflukt til Phibun. Moonoy bor der og jeg ble invitert hjem til henne, noe jeg satte veldig stor pris på. Først tilbake la vi 3 timer på buss til Ubon, der en kompis.. ( ikke spørr meg hva han hette..navn er jeg veldig dårlig på... han har svart hår by the way ;))hentet oss. Vi spiste sammen på markedet før vi kjørte til Phibun, der vi skulle tilbringe helgen. Phibun er en liten by, mindre enn Mukdahan, og ligger ca 2 timer kjøring fra Mukdahan. Vi brukte 4 timer, fordi vi måtte ta offentlig transport, så som dere forstår ligger de på samme nivå som colombus;) Men jeg klager ikke, vi kom da fram. Moonoy bor da i en butikk som selger dekk, og kommer fra middelklassen. Veldig kjekk familie, men fikk ikke treft hennes bror, tiltross for utaligge forsøk på å spleise oss sammen. (Oki må innrømme har vært mer lei meg før). Neste morgen fikk jeg servert hjemmelaget frokost, dvs ris, svin i grønnsaker på uttalike måter.. veldig veldig godt... Så hoppet vi inn i bilen og jeg fikk æren av å styre musikken. Hun hadde en CD med engelske tekster, du som jeg koste meg. Sang med til A1, Las Kethup, og mange andre gode klassikere. At jeg kunne tekstene til disse sangene er meg ett mysterium, og må innrømme jeg overrasket meg selv mer enn en gang.. Men det aller verste... jeg koste meg!!! Utrolig godt å høre sanger som du forstår teksten på.. Og at disse sangene var både 3, 4 og 5 år gamle gjorde ingen verdens ting... Heller tvert imot, jeg kjente igjen disse sangene, jeg hadde hørt de før!!!

Moonoy lo godt av eg der jeg sang på den ene thai sangen etter den andre.. Kunne jeg teksten? Kunne jeg melodien? Forstod jeg innholdet? NEI, NEI og atter NEI. Synge.. Åååå ja.. DET kunne (og kan ) jeg!! Litt improvisasjon er godt å kunne;) Vi kjørte til fossen, - Soei Sawan Watherfall. Det viste seg at det er tørke tid her nå, ergo lite vann ute og går. Var det vann i fossen? Knapt, kan ikke skryte på seg så veldig mye..minnet mer som en bitte liten bekk som sildret. Og stemmer vi var de eneste turistene som var her denne dagen..Vi klarte å ta noen bilder før vi reiste videre. Neste stopp var etter beskrivelsene å dømme ett fjell i en nasjonalpark. Jeg var litt spendt, siden jeg til nå ikke hadde sett så mye fjelltopper rundt oss... Vi svingte inn på en parkeringsplass. Og tro det eller ei , her var det faktisk folk... Masse folk.. "Farranger"? nei, rett og slett bare Thaier... Thaier og jeg.. ergo Thaier og en "Wanne be Thai."..

Det var ganske flatt der vi parkerte, men kun 100 meter lenger borte stod vi foran ett stup, og der nede i dalen lå "O store "Mekong Elva"... Elva som jeg er så glad i.. På denne siden lå Thailand og på andre siden lå Laos.... Utrolig fin utsikt... De hadde og helleristninger, så vi måtte bare ta oss en tur og se på disse kunstverkene. Kunstverkene stammer vist tilbake 3000 - 4000 år. Mer en det fikk jeg ikke med meg... Det hele endte opp med at vi gikk en sløyft på ca 3 km i en god hete (ca 35 pluss), uten vann og en sulten Kine.. Ingen gode odds med andre ord.. ler. Mens vi gikk der , pustet og peste.. svettet og stønnet.. gikk vi forbi fire steder der det var blitt malt , ergo helleristninger, de var faktisk veldig fine, selv om jeg ble mye mer opptatt av alle biene og unngå å bli stukket. Det er lenge siden glass med Cola har smakt såååååå godt......

P3080569.jpg
Utsikten over dalen med Mekong rennede.. og Laos på den andre siden.

P3080588.jpg
To gode venner... ihvertfall varme om ikke annet...

Etter slike strabasiøse utflukter var vi begge kjønt enig at mat og var noe vi begge fortjente. Hun tok meg meg til den lokale "Pattahja" , flytende resturanger på en kunstig demning. Der satt vi, vinden blåste i håret, matter ble brette ut i vår "bås" og maten bare tryllet fram. Barna badet rundt oss, folk solgte mat fra båter, i det fjærne såg vi fiskebåter på rekejakt. Utrolig vakkert. Og igjen blir jeg introdusert til nye Thai retter. Midt på matta var det en tellerken med lokk på. Og jeg får beskjed om å veare forsiktig. Først trodde jeg at den var veldig varm... Noe den ikke var, men eg hørte plutselig en dunke lyd. Og ble veldig klar over at den kom fra denne tellerkenen.. Nå skal dere høre.. Under her befant det seg en haug med reker..Var de døde?! Nei langt ifra.. friske og raske hele haugen.. de hoppet fram og tilbake i chili og annet krydder og grønnsaker... Så når vi lettet på lokket, ops, der spratt en reke ut.. Du som jeg skrek.. og må innrømme jeg var en smulig overrasket og redd på en gang. Moonoy bare lo. sa "gin" og peketepå rekene.. "Gin" betyr spise/spis.., jeg bare smilte og ristet på hodet... "OKi, etter deg" sa jeg litt eplekjekk... At jeg aldri lærer!!!! Thaiene liker visst dette her, jo særere maten er jo bedre er det.. Og jeg ble bare vitne til ett nytende ansikt som smattet i seg lekkerbiskene.. ( jepp den ene sprellende reken etter den andre... ) For så og vende opperksomhetn mot meg igjen.. "Gin..." Det er lenge siden jeg har jobbet med meg selv saa mye. Tanken og opplevelsen av å ha en sprell levende.. Ja sprell levende reke i munnen var eller er ikke så veldig fristende. Etter en del om og men, kalrte jeg og svelge ned noen... Så folkens.. Jeg har spist " Dansende" reker!!!

DEL 2 FØLGER....

P3080613.jpg

Skrevet av Kinestur 18:35 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

Jeg onsker meg... vanlig mat!

Mukdahan, Thailand

Jeg liker mat...Jeg er glad i mat.. Mat er min livrett.Jeg torr og aa spise nye ting, rett og slett fordi jeg har lyst.. Og til naa maa jeg inromme at det aller meste gaar ned.. Oki maa inromme at ikke alt gaar like fort ned.. men det tilhorere sjeldenhetene...

I barnehagen faar jeg stadig nye materfaringer. Thai mater veldig godt, selv om de til tider har litt seare matvaner. Vi nordmenn er jo helt normale.. Saa det saa!!! Samaktlaust.. MEN normale!;)

En dag kom "Lek" (Lekk) og "Kai" (Gai) til meg med et bananblad.. Og oppi der ligger det rode maur. Ikke bare en.. men en hel haug.. Ikke bare maur.. men og rode maur larver.. Storrelsen er som veldig store svarte maur i skogen i Norge.. bare at disse er rode saaklart. Heldigvis var alle dode.., saa jeg slapp aa bekymre meg for at de skulle bite meg. Larvene er hvite, og litt gjennomsiktige.. Etter kun bedomme oynene til mine arbeidskollegaer er dette "Snadder"Da mener jeg Snadder med stor "S"... Og siden jeg er slik "farrang" dvs utledning saa vil de jo saaklart dele med meg (JOHO). Begeistringen var kankje ikke like stor i mine oyner... Men smake maa jeg...Godt?.. Larvene var som smaa vannballonger i munnen, og naar du beit paa de "poppet" de liksom.. og flytende veaske rant ut i munnen din.. Ikke saa mye smak, men veldig spesielt med denne "poppe" opplevelsen i munnen. Maur er maur.. Ikke noe spesielt ved. Thaiene liker visst aa blande dette oppi eggerore.. Det skal visst vear kjempegodt... Sikkert!

DSC00331.jpg
...............litt skeptisk..................

Thai mat bestaar av mye kylling, fisk, nudler, ris, klissete ris, gris og ikke minst "såmtam".
Sist nevnte finner i to utgaver.. "farrang Såmtam " og "Thai såmtam". Forskjellen er visst at den Farrang varrianten er mye mildere, med peanotter og uten råtten fiskeolje. Thai varrianten er som du sikkert har fått med deg sterk, med råtten fiskeolje og hele små krabber. Jeg har da smakt begge deler, og likte faktsik Thai varrianten best.. Dette til stor overraskelse og begeistring blandt mine kollegaer... Ingen nevnte, eller jeg forstod ihvertfall ikke at den innholdt RÅTTEN FISK, ( at de kankje nevnte det paa Thai er litt mulig.. men kunne jeg thai?! NEI) . Så når ryktene kom fram til misjonæerne at jeg hadde spist Thai såmtam, ble jeg endlig informert om at den inneholdt dette meget spesielle og viktige ingrediense... RÅTTEN FISK. Jeg har da spist noe som smakte bedre når jeg ikke visste hva jeg spiste, og har spist noe som en del av misjonærene ikke har turd å spise ennå.. (pingler). Krabbene som er relativt store strandkrabber spiser de hele. Da mener jeg at ALT går ned. De stappe hele krabben i munnen, og tygger over.. Det vi da horere er at alle bein/skall blir knust mellom tennene deres.. Skall, klor, innvoller og innmat går rett ned. Smilet er stort når de ser min grimase, for de fortsetter på neste krabbe. Tilbyr meg gjør de og, men de har ikke klart å lure meg ennå nei... De spiser hele krabber.. Hvor ekkelt er ikke det!!

Jeg sier bare BON APPETIT!

Skrevet av Kinestur 16:02 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

En unik Massage...

Bangkok, Thailand

"Vondt skal vondt fordrive... "

Selv var jeg veldig klar for en massage og saa fram til en rolig 1, 5 times behandling paa nakke, rygg og skuldre. Det aller forste denne massøsen begynner med er aa vaske fottene mine. Greit nok, jeg gaar jo rundt i flipp flopp, saa helt gullandes reine er de naa ikke... men sier ifra at jeg hadde bestilt nakke, rygg og skuldre, ergo ikke Thai massage ( boying og toying av alt for for stive bein)... Hun smiler fint og sier at hu bare skal ta de litt forst.. noe som er greit nok, og jeg legger meg fint ned igjen og slapper av. Etter en stund faar jeg beskjed om aa snu meg rundt, og gjor dette uten videre ettertanke..

At jeg naa ligger paa en madrass paa gulvet, bak ett forheng, med herlige vide busker i størrelse XXXXL, farge gulgrønne og fin shjorte i machende farge, er faktisk helt vanlig.. ( i massage sammenheng saaklart ;) ) Plutselig kjenner jeg en en god tyngde oppaa rumpa mi, i begynnelsen trodde jeg at naa faar jeg rumpemassage, og himler litt med oynene, men saa gaar det opp for meg.. Dama staar oppaa meg!!!! Og naar jeg ikke trodde det var mulig at hun kunne gjore noe mer, begynner hun like godt aa spaserer oppaa me.. forst korsryggen.. oppover ryggen for hun saa gaar "bakover igjen " til rumpa og laarene. At jeg naa kjemper for aa faa puste , og er sikker paa at jeg kommer til aa brekke noen ribbein, og at all luft naa er gaatt ut av meg , -bokstavelig talt.., stopper hun opp, ber meg aa legge puten lenger ned.. slik at jeg ligger med brystekassen oppaa den. Saa fortsetter hun likegodt.. Opp og ned.. Lettelsen er stor naar hun endelig begynner aa massere med hendene.

Mens jeg naa er faktsik ligger aa nyter massagen finner dama en deilig knute.. Hva gjor hun da? Jo hun setter like godt hele albuen paa dette punktet og presser paa med hele kroppsvekten.. Jeg ligger der aa stonner.. av smerte ja...( hva ellers skulle det veare) , Saa stopper hun.. "Kjenner du dette?" Jeg nikker frebrilsk, for hun saa kjorer albuen i en gang til.. Noen kaller meg skadefro...

Etter en stund faar jeg beskjed om aa vente litt, hun skal bare hente noe... Og der ligger jeg.. og er bare glad for at hun har gaatt... Og for jeg vett ordet er hun der igjen.. Denne gangen har hun med en lignende varmeflaske.. Som hun tydeligvis har hatt kokende vann i , eller nettopp tatt opp av kokende vann.. Plasserer denne hearligheten oppaa ryggen.. for hun forstetter aa massere.. Bare for aa poengterer, denne dingsen er faktisk veldig varm..
1 sec.. godt... 2 sec.. varmt... 3 sec.. veldig varmt... 4 sec... dette er vondt... 5 sec.. jeg brenner meg... faa den av.... NAAAA!!

Etter 1 ,5 time er jeg sjeleglad for aa ha overled dette.. Ikke nok med at det var langt ifra behagelig, saa maa jeg saaklart betale for denne piningen... TIPS?... GLEM DET!!!!

Naar jeg kom tilbake til hotellet var jeg god aa rod og godt opphovnet paa ryggen... Hadde faktsik tydelig merke paa ryggen i en uke etter...

"Vondt skal vondt fordrive"... Ja searlig..... Den maa du enda lenger ut i jungelen med...
Jeg skal gi deg ett visdoms ord jeg..
"Gjor det vondt?!... Saa stopp!!!!"

Skrevet av Kinestur 19:41 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

Dronningen av Thailand

Bangkok, Thailand

sunny

P2210504.jpg
"Kanskje kommer kongen..."

Enda en gang var jeg paa tur. Denne gangen for aa veare med til Hua Hin, og paa vei dit stoppet jeg i Bangkok. Og
igjen overnattet jeg i Kao Shan.. ( eller hvordan det skrives), ikke at det er saa sinnsykt kult, men rett og slett fordi det er billig overnatting der. Helt tilfeldig gikk jeg forbi en hel mengde folk.. Og ble plutselig klar over at alle stod vendt med nesen samme vei.. Min forste tanke var at noen haddde blitt arrestert, for de stod nemlig rett foran politihuset.. Da jeg saa ca 10 hvite limosiner begynte jeg aa ane ugler i mosen. "Kanskje kommer kongen"... Nei, men de ventet paa dronningen!!

Du skulle sett gleden i mine mandelformede oyner.. smiler.. eg hoppet av ren glede... og provde aa finne meg ett kikkehull. Av en eller annen grunn er jeg kun velsignet med 156 cm, noe som ikke er saa mye aa skryte av sammenlignet med andre folk paa joda. Etter aa ha sett rygger og bakhodet til alt for mange Thaier og backpackere.. fant jeg meg en stor blomsterpotte og balangsetre oppaa den. Med strake hender og kameraet ytterst paa fingrene var jeg klar for aa forevige dette veldig store oyeblikket.:)

Saa slo det meg.. Kanskje hun ikke kom ennaa, og begynte aa sporre hvor lenge folk hadde staatt rundt meg. Det viste seg at de hadde staatt og venta i to timer, men de trodde at hu kom snart.. ( dronningen ja). Vi ble og veldig enige om at hvis de gikk naa kom hu helt sikkert ut saann ca 1 min etter de hadde gaatt. Hadde ikke det veart typisk saa vett ikke jeg:) Jeg, derimot oppfordret de sterkt til aa gaa, saa slapp jeg aa vente paa dronningen saa lenge.. :)
De gjorde ikke det, saa sammen slo vi ihjel ca 3 kvarter.

Sammen med to Thaier tok vi hele plassen. ( da snakker jeg fremdeles om den blomsterpotta ja). De var klare med kameramobiler.. mens jeg var klar med kameraet. Og da folk begynte aa komme ut..var jeg bare saa super klar. " er det henne?", "er det henne?", "er det henne?" Spurte jeg de om alle damene som kom ut, Og hver gang svarte de .."Nei ,det er ikke henne" Til slutt maatte de bare le av meg.. " vi skal fortelle deg hvem dronningen er!!" Jeg bare nikket og smilte... "er det henne??".....

Til slutt kom Dronningen selv. Hu saa litt eldre ut enn sine plakater over hele landet. Men ellers var hu lik seg selv.;)Med en bearbar spott lysende i hennes ansikt var det ikke tvil hvem hun var. ( Eller hvem vi skulle tro hun var).

Naa er det bare Kongen som staar igjen paa min liste over de Royale...
Gleder meg allerede;)

P2210514.jpg
"Dronningen selv... i bilen ja... "

Skrevet av Kinestur 16:27 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

(Innlegg 25 - 28 av 101) « Side .. 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 .. »